Vergelijken

Vergelijk en van hoeslakens

Hoeslakens Tencel zijn gemakkelijk te wassen

De hoeslakens van Jeannette Vite® zijn zowel een overtrek als een matrasbeschermer. Ze zijn anti-allergeen, huisstofmijtwerend en houden matrassen en kussens geheel schoon en droog. Bovendien zijn ze bijzonder gemakkelijk in het gebruik omdat ze gemakkelijk kunnen worden gewassen. In dat geval blijven de matrassen te allen tijde schoon!

Hoeslakens van Jeannette Vite® ideaal voor zorg, horeca en recreatie

Dankzij die hygiënische werking en het ultieme gebruiksgemak zijn de hoeslakens van Jeannette Vite® dan ook uitermate geschikt voor gebruik in zorginstellingen. Denk bijvoorbeeld aan het ziekenhuis, verzorgingstehuis, bejaardencentrum of kinderdagverblijf. In de horeca en recreatieve sector is eveneens het van groot belang dat bedden goed en gemakkelijk zijn schoon te houden en gasten gezond en lekker slapen. Voor uw hotel, vakantiepark of vakantiewoning zijn de hoeslakens van Jeannette Vite® dan ook een ideale oplossing.

Tencel®

Tencel is een honderd procent natuurlijk materiaal. Het wordt gemaakt van plantaardige cellulosevezels gewonnen uit eucalyptushout. Slapen onder hout? Dat klinkt misschien opmerkelijk, maar deze eco wondervezel is een krachtenbundeling van de vele goede eigenschappen die je aantreft bij andere natuurlijke en synthetische materialen. Tencel is zacht als zijde, sterk als polyester, koel als linnen, warm als wol en het absorbeert vocht vele malen beter dan katoen.

* Comfortabel

Tencel is streelzacht en vederlicht en vormt zich bij het slapen soepel naar het lichaam. De tencelvezels zijn op microscopisch niveau heel glad en voelen daardoor aangenaam aan op de huid. Bovendien wordt tencel geproduceerd zonder toevoeging van chemische stoffen die de huid irriteren. Tencel is dan ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Slapen op of onder tencel is een weldaad voor de zintuigen: je slaapt dieper en wordt uitgerust wakker.

* Temperatuurregulerend

Tencel werkt net als onze huid: het reguleert de lichaamstemperatuur en zorgt voor een goede vochtbalans. Tencel is een natuurlijke verkoeler bij te veel warmte en voelt aangenaam warm aan als het nodig is.

* Vochtabsorberend

Tencel absorbeert overtollig vocht en staat het daarna weer snel af aan de lucht. Ons lichaam verliest bij het slapen elke nacht 400 milliliter transpiratievocht. Dat vocht wordt door de het hoge absorptievermogen van de tencelvezels snel en gelijkmatig opgenomen. Door dat hoge absorptievermogen krijgen bacteriën en huisstofmijt geen kans om zich te vermeerderen. Ook blijven het matras en het lichaam aangenaam droog: dat slaapt wel zo prettig.

* Antibacterieel en anti-allergeen

Tencel absorbeert vocht optimaal, staat het snel weer af en reguleert de temperatuur naar behoefte van het lichaam. Door deze ademende werking blijft er geen overtollig vocht achter in het bed of op het lichaam en loopt de temperatuur nooit te hoog op. Zo wordt de groei van bacteriën en schimmels tegengegaan en is er geen voedingsbodem voor huisstofmijt. Tencel is daarom ook bijzonder geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt of astma.

* Onderhoudsvriendelijk

Beddengoed van tencel is heel gemakkelijk schoon te houden. Het kan gewoon op 60 graden in de wasmachine en ligt daarna altijd meteen weer strak en glad op het bed.

* Milieukeur

Op het nachtkastje van de producent van tencel, de firma Lenzing in Oostenrijk, prijken talrijke milieuprijzen en keurlabels. Zo ontving Lenzing onder andere een belangrijke milieuprijs van de Europese Unie en een ecolabel van de Europese Unie.

* Tencel van Jeannette Vite®

Voor de hoeslakens van Jeannette Vite® wordt pure tencel gebruikt. De hoeslakens worden gemaakt met een flinterdun laminaatlaagje aan een zijde. Dat laagje polyurethaan zorgt ervoor dat de stof waterafstotend is: er dringt geen vocht doorheen. De stof behoudt tegelijkertijd zijn ademende kwaliteit omdat hij wel waterdamp doorlaat. Hij is rekbaar naar alle kanten en heeft een heerlijk glad en zacht oppervlak. Huismijt, bacteriën en schimmels hebben op beddengoed van Jeannette Vite® geen schijn van kans.

Temperatuur verschillen

Voor de grote verschillen tussen een Tencel hoeslaken (links) en een van katoen (rechts), zie de vergelijking op basis van warmteafvoer, temperatuur en tijd.


Bestellen bij Jeannette Vite®

Wilt u een bestelling doorgeven, meer informatie aanvragen of een demonstratie aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Jeannette Vite® levert uiteraard ook aan bedrijven en instellingen in heel Nederland.