Dekbedden van kameelhaar - Jeannette Vite®

Dekbedden van kameelhaar

Kameelharen dekbed

Een kameel leeft in een omgeving waar het overdag heel warm is en ’s nachts flink kan vriezen. Zijn vacht moet hem daartegen beschermen om te kunnen overleven. De vacht isoleert heel goed om te voorkomen dat de kameel oververhit raakt én dat hij het ‘s nachts niet koud heeft. Dat die vacht daarvoor ook een uniek vochtopnemend vermogen heeft en dat die het vocht ook snel weer afgeeft is vanzelfsprekend.
Dit fijne onderhaar van de kameel wordt gebruikt om kameelharen dekbedden te maken. Dit onderhaar van de kameel fijner dan gewone schapenwol en is daardoor veel soepeler, maar heeft wel de goede eigenschappen van wol. Een kameelharen dekbed is door zijn unieke eigenschappen geschikt voor zowel mensen die snel transpireren in bed, als voor mensen die het snel koud hebben.
De wol wordt gewonnen wanneer het dier verhaard. Het is diervriendelijk gewonnen wol én een kameel geeft een minder grote millieubelasting dan een schaap. Hét perfecte materiaal voor een wollen dekbed voor mensen die niet alleen comfort, maar ook de diervriendelijkheid en het milieu belangrijk vinden.
Het Jeanette Vite dekbed is uitgevoerd volgens het duo-principe met in totaal 300gr/m2 kameelhaarvlies vulling. Duo-princpe betekent dat het een enkel dekbed is, maar wel uit twee lagen bestaat, die aan de randen aan elkaar zijn bevestigd. De ‘tussenlaag’ zorgt nog eens voor extra isolatie en een nog betere vochtafvoer dan een standaard dekbed heeft én maakt het kameelharen dekbed nog soepeler. Een fijn wollen dekbed voor het voor en najaar, maar zal door de unieke eigenschappen van kameelhaar in veel gevallen het hele jaar gebruikt kunnen worden.
Specificaties:

  • 300gr/m2 kameelhaarvlies (88% kameelhaar, 12% natuurlijke bindvezel op basis van maisolie)
  • Gemaakt volgens het Duo-principe
  • Fijne vezeldichte katoen, wolwit, 96 gr/m2
  • Afgewerkt met bies
  • Wasbaar op 30 graden met een wolwasmiddel
  • Leverbaar in maat 140x220 en 240x220